Biomecanics

BIOGATEO

Моделът Biomecanics Biogateo е проектиран специално за фазата между пълзенето и първите стъпки. Те спазват морфологията на бебешкото стъпало, като се адаптират към различните етапи на растеж, без да нарушават естественото му развитие.

По време на фазата между пълзенето и първите им стъпки е обичайно бебетата да ходят боси на безопасни места, като например на закрито или в градината, за да могат да усетят по-точно земята и да започнат безопасно да изследват света около себе си. . Въпреки това, има ситуации, в които не е безопасно да се ходи без обувки, поради което Biomecanics — заедно с Института по биомеханика във Валенсия — разработи модела Biogateo, с характеристики, подобни на ходенето бос, но със сигурността на ергономична защитна основа и биомеханика, които отговарят на специфичните нужди на естественото развитие на бебешкото стъпало.

Моделът Biogateo осигурява топлинен и механичен комфорт, без да причинява триене или натиск върху стъпалото — като по този начин насърчава усещане, подобно на това при ходене бос, но със защита от ергономична и биомеханична основа, която позволява на стъпалото да расте и да се развива естествено.

Подметката на модела Biogateo е с по-широка основа от тази на конвенционалните обувки, за да осигури по-голям баланс и стабилност при първите стъпки. Освен това подметката е тънка,нехлъзгащасе и много гъвкава,така че бебето да усеща земята по-добре и да ходи по-уверено.

Ергономичната конструкция с меки странични стабилизатори в областта на петата – одобрена технология, разработена в сътрудничество с Института по биомеханика във Валенсия – защитава крака на бебето, без да нарушава естественото движение на глезена.

Антибактериална, дишаща и плоска стелка, предназначена специално за стъпалата на бебета, които на този етап все още не са развили плантарната дъга. Тъй като се сваля, позволява проветряване, почистване и проверка на размера на крачето на бебето при необходимост.

Обувките Biomecanics са изработени от кожа и други естествени материали, без хром и никел и използват лепила на водна основа. Също така е произведен без малки части, които биха могли да се отделят и да бъдат потенциално опасни за бебетата.

Подреди по
Филтри
Марки
размер
пол
Цена